40 jaar KINDER SURPRISE®, en de surprise… dat bent u!

40 jaar KINDER SURPRISE®, en de surprise… dat bent u!

Wedstrijd, exclusief voor de kids in België

Dinsdag 23 september 2014 — Herbeleef dat gevoel van kind-zijn op het moment dat je die mythische gele capsule van een KINDER SURPRISE® opent… en ontdek dat het speeltje helemaal uzelf is ! Uw gezicht wordt afgedrukt in 3D op een lichaam naar keuze: prinses, piraat, cowboy/-girl of superheld/-heldin. Een unieke verrassing via een wedstrijd die uitsluitend in België plaatsvindt.

Een exclusieve wedstrijd voor de 40ste verjaardag van KINDER SURPRISE®

Al 40 jaar lang verbaast en verrast KINDER SURPRISE® jong en oud met de figuurtjes, tot wel 100 nieuwe per jaar! Het chocolade-ei viert zijn verjaardag en laat voor de gelegenheid alle kinderharten in ons niet onberoerd. Niet alleen vinden sommige bekende figuurtjes een nieuw leven maar ieder van ons krijgt ook de kans om via een wedstrijd zijn eigen 3D Micro-Me figuurtje te winnen. De verrassing, dat bent u!

Hoe kun je deelnemen?

 • Ontdek uw unieke code op uw pack van 3 KINDER SURPRISE®
 • Afspraak op www.facebook.com/kindersurprisebelgium.
 • Beantwoord één vraag over Kinder (meerkeuzevraag) en één schiftingsvraag. Iedere week zijn er nieuwe winnaars! De winnaars ontvangen een mail met het goede nieuws en de uitleg over hoe ze hun persoonlijk figuurtje kunnen maken.
 • De winnaars nemen twee gezichtsfoto’s in hoge resolutie: één van de voorzijde en één in profiel. Ze hebben de keuze uit één van de helden die ze altijd al hadden willen zijn: prinses, cowboy/-girl, piraat, superheld/-heldin.
 • Enkele weken later krijgen ze hun 3D Micro-Me figuurtje aan huis geleverd!

Deze wedstrijd start op 25 augustus, duurt tot het einde van dit jaar en vindt uitsluitend in België plaats!

KINDER SURPRISE®: een idee van 40 jaar geleden

De 40e verjaardag van KINDER SURPRISE® is zonder meer een mijlpaal! De lekkernij met zachte melksmaak en twee dunne laagjes chocolade zorgde altijd al voor verrassingen, veel pret en heerlijke momenten tussen ouders en kinderen. Michele Ferrero creëerde KINDER SURPRISE® in 1974. Zijn basisidee? Maak van iedere dag een paaszondag! Dit kleine, lekkere plezier was een echte revolutie. Voor de eerste keer onthulde een chocolade-ei een verrassing in die typische gele capsule. Wat een plezier om er één van de talrijke figuurtjes of speeltjes in te ontdekken. Steeds weer een nieuw moment van samenzijn en vreugde in de familie!

Een feest(elijke) dag, 365 maal per jaar

Een smeuïg chocolade-ei waaruit een gele capsule met een steeds ander geschenk tevoorschijn komt. Het lijkt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld maar deze technische innovatie zorgde voor een ommekeer in de huisgezinnen: snoepgoed én een geschenk aanbieden werd 40 jaar geleden realiteit. Of hoe een eenvoudig ouderlijk gebaar kan zorgen voor een moment van gedeelde vreugde. Eén enkel ei maakt drie emoties los: de vreugde wanner een kind de chocolade lekkernij proeft, het ongeduld om de verrassing te ontdekken en het plezier om een steeds nieuw speeltje te ontvangen.

Kinder heeft als doel om kinderen te blijven verbazen en komt dan ook ieder jaar op de proppen met 100 nieuwe surprises. Naast de eigen creaties van Kinder passeren alle grote tekenfilmhelden de revue: de Smurfen, de Disney-personages of de helden van Warner Bros. Zo vernieuwt Kinder Surprise telkens in september het gamma geschenken met als doel de kinderen hun plezier te blijven gunnen.

Surprise, surprise!

Er werden intussen al 7000 speeltjes gecreëerd. Sommige zijn geïnspireerd door personages die de kinderen goed kennen maar de meeste worden uitsluitend voor KINDER SURPRISE® uitgevonden en ontworpen. Zo komen er jaarlijks meer dan 100 nieuwe surprises bij, elk met als doel om kinderen vanaf 3 jaar plezier te doen en om hun verbeeldingskracht en creativiteit te stimuleren. Iedere maand ontstaan er een 30-tal nieuwe ideeën voor speeltjes, dat zijn 350 nieuwe concepten per jaar. De figuurtjes volgen dan ook steeds de laatste trends op vlak van smaak, gebruiken en mode.

Uiteindelijk selecteert een panel van experts slechts één derde van de concepten volgens criteria op het vlak van de veiligheid, de kwaliteit, het speelse aspect en de originaliteit.

Ieder KINDER SURPRISE®-speeltje is ontworpen en ontwikkeld op basis van strenge veiligheidscriteria. Hetzelfde geldt voor de capsule die eerst uit twee stukken en nu uit één stuk bestaat (met een scharniertje dat beide helften verbindt). Dit omwille van een bijkomende veiligheidsreden: opdat de allerkleinsten de capsule niet kunnen openen zonder hulp van de ouders.

De communicatie over KINDER SURPRISE® gebeurt, net zoals de andere merken van Ferrero, ook op een communicatief verantwoorde manier: het merk spreekt kinderen van minder dan 12 jaar nooit rechtstreeks aan.

Uiteindelijk, en omdat de chocolade van KINDER SURPRISE® moet voldoen aan hoge eisen op vlak van smaak, worden er iedere maand meer dan 500 smaaktesten uitgevoerd door verschillende personen.

Eigenlijk een beetje Belgisch….

KINDER SURPRISE® mag dan wel Italiaanse roots hebben, vandaag vindt de productie plaats  in 7 fabrieken waarvan er één in Aarlen is gevestigd. De cijfers zijn indrukwekkend: ieder jaar rollen er meer dan 350 miljoen eieren uit de Belgische fabriek die een productiecapaciteit heeft van 2 miljoen eieren per dag!

Slechts 4% van deze productie blijft in België. De rest wordt geëxporteerd naar 15 Europese landen. De fabriek stelt gemiddeld 700 mensen te werk, wat Ferrero tot één van de grootste werkgevers in de provincie Luxemburg maakt.

In België is KINDER SURPRISE® marktleider van het verrassingsei met rond de 89% marktaandeel. Dat vertaalt zich in een dagelijkse consumptie van 67.000 KINDER SURPRISE® eieren of zo’n 24,5 miljoen per jaar.    

Ferrero en KINDER SURPRISE®

Steunpilaren van de Belgische economie

Ferrero stelt wereldwijd 30.000 mensen te werk en is aanwezig in bijna 200 landen. Het bedrijf mag dan een internationale dimensie hebben, het geeft wel voorrang aan de goede relaties met de lokale overheden en waakt over het familiale karakter. Momenteel staat Ferrero onder leiding van Giovanni Ferrero, de kleinzoon van de oprichter.

Met een chocoladeland als België maakte Ferrero een logische keuze om er het ankerpunt van de Europese ontwikkeling te vestigen. Sinds 1958 is er een verkoopsafdeling in België. Ternat kreeg in 1975 een opslagplaats om de distributie efficiënt te laten verlopen en in 1989 werd de fabriek in Aarlen plechtig geopend door Koning Boudewijn. Ferrero creëerde werkgelegenheid en liet een frisse wind waaien in de Waalse regio die zwaar getroffen was door de staalcrisis.

Ferrero had in het begin een schatting van 110 werknemers gemaakt maar het draaide beter uit. De fabriek in Aarlen deed het uitstekend en al gauw werkten er 300 mensen. In 1990 opende een tweede productielijn en het jaar daarop een derde. Zo schopte Ferrero het tot één van de belangrijkste werkgevers van België, in het bijzonder in de provincie Luxemburg. Het bedrijf staat nu op de tweede plaats in de Belgische markt van het chocolade snoepgoed. Tegenwoordig produceert de Ardense fabriek de producten KINDER SURPRISE®, KINDER SCHOKO-BONS® en RAFFAELLO®.

Ferrero in Belgische kleuren

 • De Ardense fabriek heeft 7 productielijnen.
 • 55 miljoen investeringen tussen 2005 en 2012.
 • Jaarlijkse productie van meer dan 350 Kinder Surprise-eieren.
 • Productiecapaciteit van meer dan 2 miljoen eieren per dag.
 • 4% van de productie wordt geconsumeerd in België, de rest wordt geëxporteerd naar 45 verschillende landen.
 • Gemiddeld werken er 700 mensen (tot 1.000 tijdens het hoogseizoen), naast een honderdtal mensen in de vestigingen van Brussel (hoofdzetel) en Ternat (opslagplaats).
 • De omzet van Ferrero SA steeg van 46 miljoen € in 1991 tot 107 miljoen € in 2013-2014.
 • Dagelijks worden er in België 67.000 Kinder Surprise-eieren gegeten op een totaal van 24,5 miljoen per jaar (89% marktaandeel).
Funnyversary