Skip to Content

Ferrero Groep kondigt nieuwe bestuursstructuur aan om mondiale positie te versterken

De Ferrero Groep heeft besloten een nieuwe bestuursstructuur in te stellen om zijn concurrentiepositie in de markt voor chocolade en zoete verpakte etenswaren wereldwijd te versterken en het groeimomentum te versnellen.

Giovanni Ferrero, ondernemer en CEO van de Ferrero Groep, neemt vanaf 1 september 2017 de rol van Executive Chairman op zich. Lapo Civiletti wordt op hetzelfde moment aangesteld tot Chief Executive Officer.

In de hoedanigheid van Executive Chairman zal Giovanni Ferrero de Groep aansturen door zich te richten op langetermijnstrategieën, nieuwe zakelijke richtingen en baanbrekende innovatie. Hij zal er daarbij op toezien dat de continuïteit van de cultuur en de waarden van het bedrijf gewaarborgd blijven. Giovanni Ferrero gaat eveneens nieuwe wegen definiëren en bewandelen om de groei en globalisatie van de Groep te verbeteren. Daarnaast zal hij de strategische functies en raden van bestuur/commissies van de Groep begeleiden.

Om ervoor te kunnen zorgen dat de zakelijke doelen van de Groep worden behaald, heeft Giovanni Ferrero besloten Lapo Civiletti aan te wijzen voor de rol van Chief Executive Officer vanaf 1 september 2017. Vanuit zijn positie stuurt de CEO alle activiteiten aan gericht op het behalen van de resultaten op de korte en middellange termijn. Lapo Civiletti is een zeer gewaardeerde interne manager, met een indrukwekkende staat van dienst en met uitmuntende prestaties.

Ik heb er zeer veel vertrouwen in dat Lapo Civiletti de continuïteit zal waarborgen bij het behalen van zakelijke doelen en de Groep daadwerkelijk kan ondersteunen bij zijn groeidoelstellingen,” aldus Giovanni Ferrero. “Hij is gekozen vanwege zijn zakelijk inzicht, visie en missiegedreven oriëntatie, terwijl hij daadwerkelijk de cultuur en kernwaarden van Ferrero stimuleert”.

Dit is een belangrijke tijd voor de Groep, en we staan klaar om nieuwe kansen te grijpen voor ons bedrijf,” aldus Lapo Civiletti. “Ik zet mij volledig in voor het navolgen van de strategische richting van Giovanni Ferrero, zij aan zij met hem, met een uiterst getalenteerd leiderschapsteam en in samenwerking met al mijn Ferrero-collega's over de hele wereld.

De Groep zet zich in voor het investeren in zijn mensen, het verbeteren van het talent, de leiderschapsvaardigheden en de persoonlijke kwaliteiten van zijn managers. De nieuwe bestuursstructuur stelt Ferrero bovendien in staat om zijn zakelijke activiteiten in de toekomst verder te ontwikkelen en zijn positie in mondiale markten te versterken.

Nieuwe leidinggevende benoemingen bij Ferrero

Als gevolg van deze verbeterde nieuwe bestuursstructuur vonden de volgende benoemingen plaats op leiderschapsteamniveau. De personen die rechtstreeks zullen rapporteren aan de Executive Chairman zijn: Lapo Civiletti als CEO, ambassadeur Francesco Paolo Fulci als Head of the Institutional Affairs, Briano Olivares als Head of Strategic R&D, Aldo Uva als Head of the Open Innovation en Marco Borghesi als Chief Strategy Officer.

Bovendien geeft Executive Chairman Giovanni Ferrero richtlijnen aan de raden van bestuur/commissies van de Groep: Groep Leadership Team, Audit, Advisory, Product, Appointment and Remuneration Committee, Business Innovation, Operations.

De personen die rechtstreeks zullen rapporteren aan de CEO zijn: Giuseppe Addezio als Chief Human Resources en Organization Officer, Patrick Baubry als Sales Business Development, Marco Capurso als Chief Business Officer Area Emerging (China, India, MEA, Azië Pacific), Lapo Civiletti als Chief Business Officer Area Europe, Giuseppe D’Angelo als Chief Business Officer Area International (VK, Noord-, Centraal en Zuid-Amerika, CIS en An-landen), Jorge de Moragas als Chief Financial Officer, Michele Ferro als Chief Industrial en Supply Officer, Fabrizio Minneci als Chief Legal Officer, Briano Olivares als Chief Global Brand Officer, Aldo Uva als Chief Operating Officer Strategic Business Units.

“Ik weet zeker dat de nieuwe bestuursstructuur de groei van ons bedrijf zal stimuleren terwijl we tegelijkertijd trouw blijven aan onze wortels. Dit is de essentiële stap voor het combineren van “het beste van onze werelden”: ons onderscheidende ondernemerschap, onze uitmuntendheid op managementgebied en de kwaliteit van al onze mensen, de perfecte mix voor succes,” besluitt Giovanni Ferrero.

 

 

 

Contacteer ons
Ellen De Wilde NL Press Contact, Interel
Ellen De Wilde NL Press Contact, Interel
Over Ferrero Belgium

Ferrero België maakt deel uit van de Italiaanse groep FERRERO, de derde grootste groep ter wereld in confiserie en chocolaterie.

Ferrero België, de tweede grootste chocoladeproducent in België, telt in zijn gamma unieke en internationaal befaamde merken zoals Nutella, Mon Chérie, Kinder, Ferrero Rocher en Tic Tac. Het bedrijf is aanwezig in België sinds 1958 en bestaat uit een commerciële hoofdzetel in Brussel, een magazijn in Ternat en een fabriek in Arlon. Er werken meer dan 700 Ferrero-werknemers op Belgische bodem, en daar komen in het hoogseizoen nog eens 300 tijdelijke krachten bij. www.ferrero.be

Over Ferrero Groep

Het verhaal van Ferrero begon in 1946 in het stadje Alba in Piemonte, Italië. De familiegroep wordt geleid door Giovanni Ferrero, inmiddels al de derde generatie aan het hoofd van de onderneming. Met een geconsolideerde omzet van 9,5 miljard euro en een groei van 13% over het boekjaar 2014/2015 is de Ferrero Groep de derde grootste snoep- en chocoladegroep ter wereld. Zijn portefeuille omvat tal van internationaal erkende merken, zoals Nutella, Kinder, Ferrero Rocher, Mon Chéri en Tic Tac. De Ferrero Groep telt meer dan 33.000 medewerkers, is aanwezig in 53 landen, heeft 22 productiefabrieken waarvan 3 sociale ondernemingen in Afrika en Azië, en bezit 9 landbouwbedrijven. Zijn producten worden verkocht in meer dan 160 landen. www.ferrero.com - www.ferrerocsr.com

Ferrero Belgium
Terhulpsesteenweg 187
1170 Brussel