Ferrero kondigt 50 bijkomende banen voor haar productiesite Ferrero Ardennes

Ferrero kondigt 50 bijkomende banen voor haar productiesite Ferrero Ardennes

Vrijdag 22 januari 2016 — Ferrero Ardennes heeft de installatie aangekondigd van een nieuwe productielijn die operationeel zal zijn vanaf 2017. Deze investering van 21 miljoen euro laat toe om 50 nieuwe voltijdse banen te creëren. De bekendmaking werd gedaan naar aanleiding van het bezoek van Minister Paul Magnette aan de productiesite. 

Een productiesite in volle evolutie

Paul Magnette, de Minister-President van Wallonië, bezocht deze vrijdag de fabriek van Ferrero Ardennes, een van de grootste werkgevers in Aarlen en in de provincie Luxemburg. Voor die gelegenheid maakte Fabrizio Secco, fabrieksdirecteur, de installatie bekend van een nieuwe productielijn die toelaat om in 2017 50 nieuwe voltijdse banen te scheppen binnen de fabriek.

« De nieuwe productielijn zal in 2017 ingehuldigd worden en zal instaan voor de productie van Kinder Surprise 100g, die punctueel in de rekken te vinden zijn rond Pasen, Sinterklaas en Kerstmis », verduidelijkt hij.

Volgens de voorspellingen zullen er dagelijks zo’n 250.000 eieren van de band rollen.

Deze nieuwe investering - goed voor 21 miljoen euro - bevestigt de permanente evolutie van Ferrero Ardennes sinds haar opstart meer dan 25 jaar geleden, tot een steeds modernere en performantere site. De productiesite zal overigens vanaf juni ISO 50001 gecertificeerd zijn. Deze norm dient om systematisch het energieverbruik van een bedrijf te verbeteren (efficiëntie, consumptie en gebruik). 

Ferrero Ardennes, een van de grote spelers van de regio

Sinds haar officiële opening in 1990, in aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Boudewijn, is de fabriek in Aarlen voortdurend blijven groeien en uitbreiden. Dankzij enkele investeringsgolven werden de bedrijfsinstallaties verbeterd, zodat Ferrero met meer flexibiliteit en onafgebroken aandacht voor kwaliteit en milieu de diverse productgamma's kan produceren. Met een eigen warmte-krachtcentrale wekt de fabriek bijna 65% van haar behoefte aan elektriciteit, stoom en warm water op. De strenge normen die het bedrijf hanteert voor onder meer de systemen voor kwaliteitscertificering, voedsel- en milieuveiligheid, dragen ongetwijfeld bij tot het succes van  de Ferrero-producten.

Ook de werkgelegenheid ging in stijgende lijn. Oorspronkelijk zouden 110 banen gecreëerd worden, maar dat werden er al snel 300. Inmiddels heeft Ferrero Ardennes gemiddeld 700 vaste werknemers in dienst, een cijfer dat kan oplopen tot 1.000 rond Pasen en in de eindejaarsperiode. De werknemers staan overigens nog steeds centraal in de onderneming. Zo werd er bijvoorbeeld in meerdere steden in België een systeem met pendelbussen opgezet dat instaat voor het woon-werkverkeer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 68% van het personeel al 20 jaar of langer in het bedrijf werkt!

Elke dag rollen miljoenen chocoladelekkernijen van de band

De productievestiging in Aarlen maakt voornamelijk KINDER SURPRISE®, KINDER SCHOKO-BONS® en RAFFAELLO®. In totaal wordt 96% van het productievolume naar 45 landen wereldwijd geëxporteerd. Het gaat dus om topproducten van de Groep; de SCHOKO-BONS® worden uitsluitend door Ferrero Ardennes gemaakt voor de hele wereld. De cijfers zijn indrukwekkend: bijna 18 miljoen KINDER SCHOKO-BONS®, 2 miljoen KINDER SURPRISE®-eieren en 4 miljoen RAFFAELLO’s® worden dagelijks geproduceerd. In 27 jaar tijd zijn hier dus al vele miljoenen chocoladelekkernijen van de band gerold, tot groot genoegen van de Belgische en buitenlandse consument.

Unieke producten met een onovertroffen smaak! De knowhow en kwaliteit zijn in de eerste plaats het resultaat van de zorgvuldige selectie van de ingrediënten, maar ook van de vele controles en smaaktests die worden uitgevoerd, van de inkoop van de grondstoffen tot de verkoop van de eindproducten.

Valerie Bruyninckx Perscontact at Protein Health Communication