OP WERELD NUTELLA® DAG LAAT NUTELLA® DE BELANGRIJKSTE MENSEN AAN HET WOORD: DE FANS

Al sinds 2007 staat Wereld Nutella® Dag in het teken van Nutella® fans wereldwijd en hun liefde voor de populairste hazelnootpasta ter wereld

Vrijdag 3 februari 2017 — www.nutelladay.com #WorldNutellaDay

3 februari 2017 - Op zondag 5 februari vieren Nutella® liefhebbers en fans wereldwijd Wereld Nutella® Dag. Dat doen ze op sociale media, thuis met hun gezin of op het werk met hun collega’s. Ze komen samen om recepten met en verhalen over Nutella® te delen en te genieten van de populairste hazelnootpasta ter wereld.

Het initiatief werd spontaan opgestart in 2007, door de Amerikaanse blogger Sara Rosso. Zij besloot om een feestdag in het leven te roepen die de wereldwijde Nutella® community zou inspireren en verenigen om hun passie voor Nutella® te delen op sociale media. Wereld Nutella® Dag werd al snel een wereldwijd fenomeen, toen fans van overal hun liefde voor Nutella® begonnen te delen met foto’s, recepten, gedichten en berichten en door het vieren van mooie Nutella® momenten.

Sinds 2015, toen Sara Rosso Wereld Nutella® Dag overdroeg aan Ferrero, hebben de makers van Nutella® ieder jaar een Chief Nutella Ambassador aangeduid om deze door de fans gedragen feestdag te leiden en ervoor te zorgen dat het evenement ook in de komende jaren blijft verder leven en floreren. In 2016 werd de titel toegekend aan Chrissy Eckman voor haar niet aflatende enthousiasme over Nutella® en haar slimme creativiteit. De Chief Nutella® Ambassador voor 2017 is de in Texas geboren aspirant-cineaste Hannah Westbrook. Sinds ze de hazelnootpasta ontdekte in een kleine Spaanse bakkerij heeft ze haar hart eraan verloren. Als Ambassador zal Hannah leuke en lekkere activiteiten leiden in haar thuisstad Dallas, Texas. Daarnaast zal ze ook een week vol exclusieve door Nutella®-geïnspireerde ervaringen hosten voor genieters in Los Angeles, waaronder culinaire tours waarin je zelf de handen uit de mouwen kan steken en andere festiviteiten voor foodies.

Nutella® is vereerd met zulke ongelooflijke en toegewijde fans. Zij verpersoonlijken immers de optimistische en dynamische energie van deze feestdag”, zegt de woordvoerder van Nutella®. “Nutella® is er sterk van overtuigd dat deze speciale dag verder geleid moet worden door de gepassioneerde fans, zoals het in 2007 ook allemaal begonnen is. Daarom vertrouwt Nutella® op alle fans om hun liefde voor Nutella® te delen en ons te laten weten wat voor hen de beste manier is om Wereld Nutella® Dag te vieren.”

Nutella® fans kunnen hiervoor terecht op de officiële Facebookpagina van Wereld Nutella® Dag en op Twitter @Nutelladay met de #WorldNutellaDay hashtag. Fans kunnen een kijkje nemen op www.nutelladay.com voor inspirerende feestideeën.

Over Nutella®

Nutella® werd in 1964 gelanceerd door Michele Ferrero. Hij baseerde zich op het recept voor Giandujot dat zijn vader Pietro Ferrero -banketbakker en de oprichter van Ferrero - ontwikkeld had in de Italiaanse regio Piemonte. Nutella® wordt gemaakt met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van hoge kwaliteit en een veeleisend, ambachtelijk geïnspireerd productieproces, dat resulteert in de unieke hazelnootpasta die geliefd is door miljoenen mensen wereldwijd.

Vandaag is de populaire hazelnootpasta beschikbaar in ongeveer 160 landen. In 2014 vierde Nutella® zijn 50ste verjaardag. In België is het product te koop sinds 1964 – 53 jaar.