‘Proef de Schoonheid’ met Ferrero Rocher en beleef eindeloos mooie feestdagen …

‘Proef de Schoonheid’ met Ferrero Rocher en beleef eindeloos mooie feestdagen …

Dinsdag 20 oktober 2015 — Ferrero Rocher inspireert! Ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten doet de goudkleurige praline een beroep op het savoir-faire van chef-koks en interieurstylistes om in alle schoonheid eindejaar te vieren. Een lust voor de smaakpapillen én het oog! Het feest kan beginnen …

‘Proef de Schoonheid’: of hoe Lekker en Mooi hand in hand gaan

Belgen zijn gek op Ferrero Rocher: in het afgelopen jaar hebben ze er ruim 53 miljoen* exemplaren van gegeten! Hoe komt dat eigenlijk? Omdat ze zo lekker zijn? Een Ferrero Rocher is inderdaad een explosie van smaken: de knapperige bite van een hele hazelnoot in een smeuïge vulling, omhuld met een knapperig wafeltje en bedekt met krokante stukjes hazelnoot. Die hazelnoten zijn overigens het hoofdingrediënt van het recept.

Ferrero selecteert zijn hazelnoten zorgvuldig. Voor het recept van Ferrero Rocher worden alleen hazelnoten van superieure kwaliteit gebruikt, voornamelijk uit Italië en Turkije. De noten ondergaan meteen na het oogsten niet minder dan 24 verschillende kwaliteitstesten (bijv. geur, smaak, afmeting, vorm, kleur etc.).

Ferrero schenkt ook veel aandacht aan het branden van haar hazelnoten. Een subtiele branding tot op het juiste niveau brengt het verfijnde en smaakvolle aroma van de hazelnoot tot ontwikkeling en geeft elke Ferrero Rocher die typische smaak.

Of zijn mensen dol op Ferrero Rocher omdat de praline er zo aantrekkelijk uitziet? De goudkleurige, bolvormige pralines staan garant voor verfijning, glamour en stijl, en zijn uitgegroeid tot een verrukkelijk ‘accessoire’ dat onmisbaar is voor geslaagde feesten…

Door de samenwerking met chef-koks Jean-Philippe Watteyne en Steven Buelens en interieurstylistes Annick Oth en Bieke Damen laat Ferrero concreet zien dat de Rocher-praline een ultieme combinatie is van Lekker en Mooi.

“We wilden in zee gaan met ontwerpers van schoonheid, vakmensen die bekendstaan om hun savoir-faire op het gebied van gastronomie en design. We vroegen hen om creaties te ontwerpen die zijn geïnspireerd door de schoonheid en unieke smaak van Ferrero Rocher," aldus Oltjona Emiri, verantwoordelijke van het merk Ferrero Rocher in de Benelux. “In onze slogan 'Proef de Schoonheid' zit de essentie van het merk Ferrero Rocher vervat: een merk dat vernieuwt en met zijn tijd meegaat, dat openstaat voor de consument en hem ook uitnodigt om op zijn beurt schoonheid te creëren, daarbij geïnspireerd door het Lekkere en Mooie van Ferrero Rocher.”

Twee Belgische chefs werken mee!

De Ferrero Rocher op sublieme wijze verwerken in een origineel recept voor een nagerecht: die uitdaging kregen chef-koks Jean-Philippe Watteyne van restaurant iCook! in Bergen en Steven Buelens van Hostellerie L’Esco in Wetteren voorgeschoteld. Een uitdaging die ze beiden met veel plezier aangingen. Het resultaat: originele en bijzonder smaakvolle combinaties die het midden houden tussen ganache, parfait, crème, tuile en krokantje, gelei, coulis en bladgoud… Ruimschoots voldoende dus om iedereen te inspireren voor een origineel, lekker en verfijnd dessert. Steven Buelens liet zich enerzijds inspireren door Ferrero Rocher voor een herinterpretatie van de klassieke cocktail in ‘Cosmopolitan Ferrero Rocher’, en zette de traditie en vakmanschap van de praline in de kijker in een bucolisch herfstdessert ‘Ferrero in the Wild’.

Steven legt uit “De twee desserts zijn totaal anders. In ‘Cosmopolitan Ferrero Rocher’ werkte ik met complementaire smaken, door veenbessen en rode biet toe te voegen. Voor ‘Ferrero in the Wild’ zocht ik naar associaties in de smaakervaring: het smeuïge, het krokante en het knapperige. Wat ze gemeen hebben, is de Ferrero Rocher die het echt af maakt.”

Een ultiem fraaie feesttafel dankzij Ferrero Rocher 

Om te illustreren hoe Ferrero Rocher schoonheid en verfijning kan brengen op een feesttafel, ging Ferrero in zee met interieurstylistes Annick Oth en Bieke Damen. Hun uitdaging: een eigen versie creëren van een feesttafel by Ferrero Rocher, die iedereen vervolgens zelf thuis kan realiseren dankzij eenvoudige maar briljante ideeën – net die ideetjes die je zo vaak jaloers doen kijken naar een professionele interieuropmaak. Annick en Bieke focusten op het precieuze van de Ferrero Rocher en creëerden een subtiele sfeer die het best omschreven kan worden als ‘betaalbare luxe’.

“Door de afmeting en de vorm, met de stukjes hazelnoot aan de buitenkant en de hele noot binnenin, is het smullen van een Ferrero-praline voor mij steevast een genotsmoment,” zegt Bieke. “Alles draaide in feite om de goudkleurige verpakking van de praline. We wilden dat kleine, aan weerszijden blinkende vierkantje in de kijker zetten, goudkleurig aan de ene kant en zilverkleurig aan de andere kant. Goud werkt altijd voor een feesttafel, het is tijdloos en chique.”

Jean-Phillippe, Steven, Annick en Bieke gaven zo een heleboel tips prijs om de feestdagen om te toveren tot momenten waarop de slogan van Ferrero Rocher, ‘Proef de Schoonheid’, echt tot leven komt.

*53.648.000 Ferrero Rocher-pralines verkocht tussen september 2014 en augustus 2015. Bron: intern bij Ferrero (interne sell-in 2014-2015).

Valerie Bruyninckx Perscontact at Protein Health Communication